Az idei, és egyben első karácsonyfám

Annyira vártám már, hogy megírhassam nektek ezt a blog cikket, hiszen először állítottam karácsonyfát mióta 2018-ban felköltöztem Budapestre. Az évek alatt csak pöttöm fám volt, nem gondoltam fontosnak, hogy nagyobb fenyőfám legyen, hiszen a karácsonyt otthon töltöm Pécsett a szüleimnél. Idén már szeptemberben elkezdtem gondolkodni azon, hogy talán itt lenne az idő egy saját nagy fának, mivel az egésznap itthon vagy home officeban, nem járkálok el bevásárlóközpontokba, ahol találkozhatnék karácsonyfával, szóval egy szó mint száz: amellett tettem le a voksomat, hogy szeretnék egy picurka karácsonyfát. :)

Az előző karácsonyi posztban már meséltem nektek arról, hogy miért novemberben kezdem a karácsonyi készülődést: 5 évvel ezelőtt Kínában jártam, lehetőségem nyílt kint tanulni egy fél évet (persze angolul), és pont úgy hozta a sors, hogy a karácsonyt kint töltöttem. Nem szerettem volna kihagyni a karácsonyt, ezért rendeltem magamnak műfenyőt és díszeket, a teljes kollégiumi szobám karácsonyi hangulatban úszott már november közepén. :) Azóta is tartom ezt a hagyományt, hogy korán karácsonyfát állítok egészen január közepéig. Mielőtt kiutaztam Kínába, mi is csak december 24-én díszítettünk karácsonyfát, viszont mindig túlzsúfolt volt emiatt a nap: főzés, takarítás, karácsonyfa ... hát minden volt csak stresszmentes nem :). A másik ok, hogy a két ünnep közötti időszakot nem Budapesten töltöm, hanem otthon a szüleimnél, így próbálom a saját kis karácsonyfámat élvezni itthon :). Tavaly még egy 40 centiméteres fával karácsonyoztam novemberben, idén pedig egy 120 cm-es karácsonyfa mellett tettem le a voksomat. Majd meglátjátok ti is, mennyire édes kis ducika :).


A lakás méretét abszolút figyelembe vettem, amikor kiválasztottam a fenyőfa méretét, nyilván hatalmas karácsonyfáról álmodik mindenki, de nálam ez elég furán nézett volna ki. :) A 120 centiméteres méret tökéletes választásnak tűnt, és sikerült olyan 3D-s műfenyőt találnom, ami kis pici ducika, sok dísz elfér rajta. :) A fenyőfát az Alinda webshopon találtam, itt megtudjátok nézni. Több méretben is elérhető, bátran merem nektek ajánlani (nem szponzoráció), mert gyönyörű élethű tüskéi vannak a fenyőfának, több száz ága van, és a ráfújt hóspray is tökéletesen megmarad rajta.


A karácsonyfa kiválasztása nem volt egy könnyű menet, mert borzasztó, hogy mekkora összegeket képesek elkérni egy élethű műfenyőért. Igazi, vágott fenyőben nem is gondolkodtam, célirányosan műfenyőt kezdtem el keresni a neten. A képen már láthatjátok a különböző méretű és színű gömbökkel díszített karácsonyfát, melyet a teraszajtó előtt helyeztem el: tökéletesek a fények, munka közben folyamatosan gyönyörködhetek az első fámban, és nem mellesleg pont passzolt a karácsonyfa szélessége a sarokba. Ahhoz, hogy optikailag nagyobbnak tűnjön a karácsonyfa, egy körasztalra helyeztem a fát, így kiemelkedik a szobában, mondhatnám azt is, hogy tekintélye lesz sarokban :). Ez tűnt a legjobb opciónak, hogy a karácsonyfa mérete és szélessége ne zsugorítsa össze a szobát, tehát a karácsonyfa plussz dolgot adjon az apró helységnek, és ne elvegyen belőle.A műfenyőre rozéarany, fehér, pezsgőszínű és arany díszeket szerettem volna tenni, ezek passzolnak szerintem a leginkább a személyiségemhez. A karácsonyi díszek is követik a púder vonalat, természetes alapanyagokból és szárazvirágokból készült az adventi, és a karácsonyi koszorúm is, melyet az íróasztalomon helyeztem el (mondanom sem kell, hogy mekkorát dob egy ködös napon a gertyaláng a laptop mellett). A díszeket Anna készítette, aki csodálatos csokrokat, koszorúkat köt szárazvirágokból, "A Virágos Lány" webshopját ide kattintva nézhetitek meg. Annak külön örülök, hogy idén a karácsonyi koszorúim merőben eltérnek a megszokottól, és sikerült különlegesebbé tenni a téli hangulatot a lakásban.A karácsonyfámon lévő díszeket több helyről szereztem be: OBI, Pepco, Butlers és Praktiker. A fenyőfát először hósprayvel fújtam le, régóta nagy vágyam volt már a havas karácsonyfa. Talán kevesebb "macera" lett volna, ha egyből havas műfenyőt veszek, de ilyenkor inkább az ész dönt, ár-érték arányban sokkal jobban jöttem ki szerintem a hósprays megoldással. A macerát azért tettem idézőjelek közé, mert őszintén szólva nagyon élveztem karácsonyfa lefújását. :) A legutóbbi karácsonyi cikkben összegyűjtöttem nektek jó pár ötletet színekre bontva, persze a pezsgőszín és a rozéarany sem maradhatott el, kattints ide ha szeretnéd elolvasni a blogbejegyzést. :) Mivel még csak november 30 van, ezért könnyen elképzelhető, hogy szerzek még be karácsonyi dekorokat, egy arany rénszarvas midenféleképpen a listámon van.


Instagramon a képek mellett igyekeztem story filterekkel is különlegesebbé tenni az adventi időszakot, találtok csillogós és hópelyhes Instagram storykat is, próbáljátok ki ti is! :) Kattints ide az ingyenes filterekért.


Kellemes karácsonyi készülődést kívánok nektek, remélem ti is akkora örömötöket lelitek benne, mint én! 🎄