Karácsonyi dekoráció trendek 2021-ben: hódit a természetesség

Még csak november közepe van, de biztos vagyok abban, hogy már legtöbben a karácsonyi dekorációkat bújjuk az interneten és a boltokban. Számomra a karácsony a legkedveltebb ünnep, ez persze a dekorációkban is meglátszik, hiszen egyik ünnepre sem szoktam annyi díszt venni, mint karácsonyra. Idén is készülök nektek olyan blog bejegyzéssel, ahol az otthoni díszeket mutatom majd be, viszont ez a poszt most inkább az idei trendekről szól.Ha visszatekintünk az évre, azt mondhajtuk, hogy idén a természetes színek, és anyagok domináltak, a dekorációktól a textil termékeig. Valószínűleg a COVID-19 járvány - amely már 2 éve köztünk van - is közrejátszott abban, hogy a világ a fenntarthatóbb, újrahasznosított termékek irányába tolta a vásárlókat. A tudatos szemléletmód az idei karácsonyi díszekben is nyomon követhető, ugyanis a nagy skandináv márkák, mint például a Storefactory, a Broste Copenhagen, vagy a ferm LIVING is mind az újrahasznosítható díszek felé tereli a vásárlókat.


Többünknek vannak olyan karácsonyfadíszei, amelyek papírból készültek, akár a régmúltból maradtak meg, vagy Origami technikával magunk hajtottunk pár díszt. Ez az irányzat a nagy márkák termékeiben is megfigyelhetőek, inkább papírból, vagy kerámiából (vékony, kis súlyú) készült díszeket lehet idén megvásárolni. Ezekben a díszekben egy a közös: akár mi is elkészíthetjük otthon: csak papírra, vagy süthető gyurmára van szükségünk. Idén én is így fogok tenni, és hozok is majd nektek a következő posztokban ötleteket!

Forrás: Storefactory, Broste Copenhagen, ferm LIVING


A karácsonyfadíszek mellett nagy slágerüket élik a plafonról lelógatott csillagok, amelyek szintén papírból készülnek, és könnyen elkészíthetjük őket magunk is. Az IKEA-ban számos olyan papírcsillag kapható, amelyekben égő is van, így igazán hangulatos dekorációk lehetnek egy hűvös, gyertyafényes estén. Azok a csillagok, amelyekben nincs égő, könnyen felragaszthatóak akár cellux-szal is egy cérna társaságában, hiszen még a vastagabb papírból készült csillagok is könnyűek.


Forrás: Broste Copenhagen


A másik nagy kedvencem, az elemmel vagy mécsessel megvilágított kerámia házikók, amelyek akár a polcon, vagy a földön elhelyezve is bekuckózós hangulatot kölcsönöznek a lakásba. A galériában látható házikókat a Kähler Design és a räder kollekciójában találtam, ezeknek darabja mérettől függően 22 euró, viszont nem kell designer webáruházba mennünk, hogyha ilyen dekorációkat szeretnénk venni. KIK, Pepco csak néhány példa, ahol pár ezer forintért is szuper házikókat tudtok vásárolni.


Forrás: Kähler Design, räder


Nincs karácsony gyertyák nélkül, szerencsére bármely lakberendezős, vagy barkács boltba megyünk, biztosan találunk a számunkra legjobban tetsző adventi gyertyát, vagy gyertyatartót. Most inkább olyan termékeket kerestem, amelyek teljesen új megvilágításba helyezik az Adventet, de mégis követik a naturális vonalat. Ilyen például az első képen látható karácsonyi visszaszámláló, vagy a második képen található adventi gyertya-koszorú a Broste Copenhagen karácsonyi kollekciójából. Mindkét gyertya több színben található, én most a fehéret és a világos barna színeket gyűjtöttem össze.


Nagyon szeretem azokat a gyertyatartókat, amelyeket nem csak karácsonykor tudjuk felhasználni, hanem akár egész évben, de mégis pontosan illik a karácsonyi dekorációnkba. A GEJST 4 darabos kollekcióját hoztam most nektek: úgy rendezhetjük el őket, ahogy mi szeretnénk, akár egy vonalban, vagy kör alakban. Tökéletes dekorácja lehet karácsonykor az adventi asztalnak, az év többi napján pedig a tv előtt vagy a polcon is szuper kiegészítő a nappaliban vagy a hálószobában.

Forrás: Broste Copenhagen, GEJSTA cikkben svéd és dán márkák karácsonyi kollekcióiból válogattam, természetesen itthon is könnyen találunk ezekhez hasonló dekorációkat! A karácsonyi őrület folytatódik a blogon, ha még nem iratkoztál fel a hírlevélre, akkor ide kattintva megteheted, hogy egy cikkről se maradj le! 😘Kellemes karácsonyi készülődést!