Kedvenc tavaszi dekorációk

A tavasz hivatalosan is beköszöntött, így itt az idő új színekkel és dekor elemekkel felfrissíteni a lakásunkat. Az otthonomban inkább a fehér szín az uralkodó, ezért színes dekorációkkal, főleg pasztel és földszínekkel szoktam feldobni a nappalit és a konyhát. A lakás elrendezését tekintve amerikai stílusú az otthonom: a nappali és a konyha egy térben van, tehát a színharmónia kiemelten fontos az összhatás érdekében.


Az elmúlt két hétben többször is ellátogattam decor boltokba, hogy felmérjem az idei tavasz klasszikus darabjait. A tavalyi évhez hasonlóan, idén is hangsúlyosak a pasztel színek a dekorációkban, de emellett szerephez jut a kék és a zöld szín is. A trópusi hangulat még mindig trendinek mondható, azt hihetnénk tavaly ez az irány már lecsengett, Németországban és hazánkban még mindig virágkorát éli a stílus. Nálam tavasszal kevésbé lesz hangsúlyos a trópusi növény hangulat, számomra ez inkább a nyárhoz köthető. A képen látható pálmalevél képet a pepcoban vásároltam. Több képkeret körül is válogathattok, 300 és 700 forint között mozog az ár. Ha nem szereted a műnövényeket, akkor ajánlom figyelmedbe az ikea succulent növényeit, amit itt meg is nézhetsz.A jyskben háromféle illatos olaj közül válogathattok, én az orchidea illatot választottam. Az üveg nagyon elegáns hatást kelt. Nekem az olaj intenzitása nagyon erős volt, ezért az üvegben csak kevés mennyiséget engedtem a pálcikáknak magukba szívni. Itt megvásárolhatjátok a terméket, garantáltan tavasz hangulat költözik otthonodba az illattól.


A képen ezenkívül még láthattok mini dísznövényeket is, de ezekről szerintem érdemes kicsit többet beszélni. Ami talán az elmúlt fél-1 év meglepetése: a műnövények fénykorukat élik. Itt persze nem arra kell gondolni, hogy rózsákkal és egyéb “gagyi” hatást keltő díszekkel helyettesítjük a frissen vágott virágokat: ma már slágernek számítanak az S-méretű (5x5 cm) műdísznövények. A legszélesebb termékpalettával hazánkban a jysk és a pepco rendelkezik. Az Instagram képeken megosztott mini növényeket a pepcoban vásároltam. Az 5x5-ös műnövényeken kívül már vehetünk pár számmal nagyobbakat is: a 8x8-as dekor növények szintén megvásárolhatók a jysk és pepco üzletekben. Az otthonomban több helyen is elhelyeztem, például a fürdőszobában: sajnos nekem nem ablakos a fürdőszobám, tehát igazi növénynek nem ideális környezet.Ami a gyertya trendeket illeti: az egyszerű illatgyertyák kora lejárt, megjelentek ugyanis az ízléses üveg gyertyák. Joe Malone gyertyáit (kattints ide a termékkínálat megtekintéséhez) úgy érzem nem kell bemutatnom a lakberendezés iránt érdeklődöknek, de ha röviden kellene jellemezni őket: illatgyertyák drágán. A 60 dollár feletti ár úgy gondolom sokaknak a luxus kategória egy illatgyertyáért. Mivel a kínálat követi a keresletet, a “luxus gyertyák” már kaphatók a boltokban, természetesen olcsóbban: 700 és 1200 forint között mozog az ár. Én a pepcoban szerezem be a vanília gyertyámat, az üvege dombornyomott, a matrica pedig instant luxus hatást kelt. A termékpaletta színes, érdemes megtekinteni az üzletben, ha imádjátok a gyertyákat.


A bejegyzés végére hagytam a kedvenc tavaszi deko elememet: a rózsaszín vázát. Az idei tavasz abszolút a nyomott technikával készült kerámiákról szól. A jysk és a pepco jelenlegi katalógusának főszereplője is a kerámia váza. A különbség a két márka között csupán annyi, hogy a jysk termékeken a csíkok sűrűbben vannak elhelyezve. Ezt a terméket itt megtekinthetitek. Ha valaki a lazább verziót preferálja, mint ahogy én is, a pepcoból beszerezhetitek.Ha neked is van kedvenc tavaszi dekorációd, oszd meg velem e-mailben vagy Instagram üzenetben! 😊