Nude színkombinációk a lakásban

Talán már veled is megesett, hogy a lakberendezési boltban hirtelen megláttál egy dekorációt, amibe azonnal szerelmes lettél. Fejben már mindenhol elhelyezted a tárgyat, aztán eszedbe jutott: vajon ez illik a szobába? Vegyem meg? Mit csinálok vele ha mégsem lesz jó a szobában? Átérzem a helyzetet, már én is átéltem.


Az ilyen esetek elkerülésére írtam meg ezt a bejegyzést számotokra. Sajnos én is vettem úgy dekor elemet, amit a mai napig nem tettem ki a polcra vagy asztalra. Tudom ez pont nem a tudatos vásárlás követendő példája, de amit most olvasni fogsz, talán térkép lehet számodra a vásárlás során.


Ha folyamatosan követitek az Instagram oldalon megosztott képeket, talán már észrevettétek, hogy a lakásomban 3 szín az uralkodó: a fehér, a szürke és a pasztell rózsaszín. Sosem szerettem egyszerre 5-6 féle színt keverni, ezt a tudatosságot már a webdesign munkáim során is megtanultam. Az élet minden területén az egyszerűségre törekszem, ez a lakberendezésben sincs másképp.Lehet egyeseknek a fehér és szürke duó túl mainstreamnek, esetleg unalmasnak hangzik, viszont nem az a fontos a lakberendezésben (sőt a divatban sem), hogy másokat majmoljunk. Találjuk meg azt a színt és formavilágot, amitől kiegyensúlyozottak leszünk otthon, jó hatással van ránk és segít a relaxációban egy hosszú nap után.


Amikor színeket választunk egy lakásba, először is a fal színét döntjük el, ezután jöhet a bútor, a szőnyeg és nem utolsósorban a dekorációs elemek vásárlása. A nappalim falán Dulux vajszínű falfestéket használtunk, ehhez kellett igazítanom a szoba többi színét. A bútorok fehér színűek, a kanapé szürke, a legtöbb kiegészítő pedig pasztell színű. A fehér falszín nekem túl steril hatást kelt a lakásban, ezért is lett tört fehérre hajazó szín, de ezzel lehet csak én vagyok így. 😄 Nálam a fehér abszolút a bútorokon a nyerő.

A továbbiakban színösszeállításokat láthattok 3 féle színből: mindig 1 szín az uralkodó és ehhez rendeltem két másik hozzááillő színt. A nude színektől haladva egyre élénkebb színeket láthattok. Mivel tudom, hogy több olvasóm is szereti a feketét, a cikk végén találtok fekete színekre is variációkat. Kellemes böngészést! 😉